Siguranţă, confort şi calitate
Timişoara, Calea Martirilor nr. 72, tel. 0751700678; 0256 489271


Pagina pe care te aflii ar trebui să te ajute sau să te lămurească în aflarea unor răspunsuri referitoare la ferestrele pe care le vei avea în casa ta. Pentru a știi ce și cum ai nevoie, sau de ce, mai jos ai câteva întrebări cu răspunsuri, pe care și le pune orice cumpărător de ferestre în general.

Ce fel de ferestre să îmi pun la casă? Și aici dezvoltăm: cu câte camere, câte sticle, ce culoare, ce adâncime?etc.
Răspunsurile vor fi simple pe baza experienței de peste 11 ani în domeniu, a cerințelor și ale alegerilor făcute de clienți în toți acești ani, cât și a problememelor car apar de-a lungul timpului și care pot fi evitate dacă clientul se informează , ascultă recomandările specialiștilor și alege ce este cel mai potrivit pentru specificațiile casei sale.

Ce fel de ferestre să-mi pun la casă?

În general de calitate, încercați să alegeți o configurație care să cuprindă cât mai multe produse germane.
La un apartament de exemplu e clar că cel mai potrivit pentru ferestre și balcoane, se încadrează ferestrele din PVC de culoare albă.
Motivele sunt diferite, de la faptul că ar trebui ca pe un bloc să nu fie mai multe culori de ferestre și forme de canate, până la faptul că cele de la blocuri sunt mai expuse decât cele de la o casă, cele albe suportă mai bine orice tip de intemperii: ploi-soare, vară-iarnă, și sunt mai rezistente la dilatare.
Lemnul stratificat nu se recomandă la bloc, se vor deteriora într-un timp foarte scurt, atât materialul de lemn cât și feroneria.

La case rezidențiale, se va opta pentru ferestre din PVC, imitație de lemn sau albe sau în două culori, de calitate superioară. Neapărat de calitate pentru că o casă este scoasă în evidență de aspectul și calitatea ferestrelor și a ușii de intrare. Pe lângă asta o casă comparativ cu un bloc are toți pereții la exterior, are sau ar trebui să aibă dimensiuni mai mari la ferestre, și clar e nevoie de ferestre superioare cu un coeficient de izolare termic mai mare.
De aceea la case se recomandă profile cu 3 sticle, cu minim 6 camere de aer, și adâncime de minim 80mm. De exemplu profile cu minim 6 camere, pentru că acestea au fos proiectate de către firme ca REHAU de exemplu, speciale pentru 3 sticle. Asta înseamnă că plasticul din care sunt realizate, cele 3 garnituri, armăturile cât și pachetul de sticle ca și grosime, sunt special gândite pentru sticle de tip tripan și pentru greutatea acestora. Nu se recomandă profile cu 5 camere și cu sticle tripan. Din experiență vă putem spune că apar probleme mari(curbare în special). Nu au fost gândite pentru sticle cu 3 foi, și cu o greutate așa de mare. Diferența de preț este relativ mică, aproximativ maxim 10% între profile cu 5 camere și cele cu 6 camere. Acei bani se pot obține din economia de energie care se face cu sticla tripan în maxim 2 ani, adică 2 ierni.

Pe lângă profilul din PVC la care trebuie să fim atenți, contează foarte mult, sticla și feroneria, la fel de important este să alegețeți și un montaj bun.
Trebuie aleasă o sticlă care să aibă minim un lowe la interior. Sticla poate fi triplă sau dublă, cu baghete normale de aluminiu, sau cu baghetă caldă folosită în general la case pasive care necesită coeficient de transfer termic ridicat.
Feroneria care este un element extrem de important pentru că practic prin feronerie manipulăm o ușă sau o fereastră, trebuie să fie de brand, germană ,austriacă sau italiană. Nu optați pentru feronerii turcești,chinezești sau alte proveniențe, vă vor ține un an, maxim doi și cu o grămadă de probleme în acest timp.

Ce firmă să aleg și la ce să fiu atent?

Pe lângă tâmplăria care să presupunem că este de calitate, trebuie să alegem și firma care o montează, cu foarte mare atenție. Nu mergeți în a alege tâmplăria cu persoane dubioase, fără firme, fără contracte,fără garanții, fără facturi sau chestii de acest gen. Am întâlnit o grămadă de oameni țepuiți, cu bani mulți dați și fără nimic înapoi, ba chiar cu amenințări.
De asemenea cereți contracte și certificări pe produsele care vor fi montate, cereți garanție pe montaj. Sunt o grămadă de dubioși care încă mai fac ferestre prin garaje sau te miri pe unde.
De asemenea foarte mulți cumpără produse de la alte firme producătoare și le vând pe sume mult mai mici, pentru că nu au o firmă, și astfel unii cad în această capcană a prețului mic, dar fără nici un fel de garanție pe montaj, pe produs, sau pe promisiunea că ferestrele vor fi livrate la timp sau vreodată.

Alegeți o firmă, recomandată de cineva care a avut o experiență plăcută cu firma respectivă. Alegeți o firmă cu cât mai multe recomandări de pe internet, sau mergeți la o firmă care care un birou, un punct unde puteți vedea produsele să puteți pune-ți mâna pe ele.
Verificați firma, câți ani are pe piață, ce lucrări au mai făcut, dacă are un site pe internet, un portofoliu sau recomandări.
Toate acestea contează în orice domeniu de activitate și pentru orice produs pe care îl cumpărăm.

Și nu în ultimul rând căutați firme care să aibă montatori angajați în firmă, nu externi, asta pentru că cu cei externi nu se garantează o relație foarte bună între manager și echipa de montaj și pot apărea probleme, la garanția de reglaje, la termenul de montaj și livrare, etc.
Întrebați cu ce tip de prinderi vă montează, cu ce tip de spumă sau benzi se face izolarea și fixarea.
Trebuie să fiți informat cât mai corect și mergeți și vorbiți față în față. Lăsați-vă ghidați de profesionalismul managerului de vânzări, care reprezintă firma, iar dacă aveți de făcut o casă de exemplu nu vă lăsați păcăliți de diferențele mici de preț dacă vi se pare că o firmă e mai bună decât cealaltă.

Romanian